Peter van Rooy

De expertisegroep Participatie bestaat uit tien deskundigen op het gebied van Participatie. Zij zijn zowel afkomstig uit de praktijk als uit de wetenschap. De expertisegroep staat onder regie van de directeur Participatie, Erik Pool.

De expertisegroep begeleidt het kennisknooppunt Participatie bij het actief (door)ontwikkelen van het vakgebied participatie.

De agenda van de expertisegroep bestaat voor de periode 2020-2021 uit drie hoofdzaken:

  • Het opstellen van een agenda voor toegepast onderzoek
  • Het ontwikkelen van een curriculum voor participatieprofessionals
  • Het faciliteren van het leren in de praktijk
 

 


 

Leden van de expertisegroep


Peter van Rooy is al ruim 30 zelfstandig ondernemer in de publieke sector. Gebiedsontwikkeling, zelforganisatie en overheidsparticipatie lopen als rode draad door zijn professionele loopbaan. Hij is gepromoveerd aan de TU Delft met participatie als onderwerp, schreef mee aan een nota voor BZK en ...

Peter van Rooy is al ruim 30 zelfstandig ondernemer in de publieke sector. Gebiedsontwikkeling, zelforganisatie en overheidsparticipatie lopen als rode draad door zijn professionele loopbaan. Hij is gepromoveerd aan de TU Delft met participatie als onderwerp, schreef mee aan een nota voor BZK en Kajsa Ollongren over actieve participatie en ontwikkelt momenteel een programma voor toonaangevende gebiedsontwikkelingen waarbij obstakels worden benoemd en aangepakt op alle noodzakelijke niveaus

 

Peter van Rooy is oprichter van Accanto, een strategisch adviesbureau dat staat voor coproducties met publieke, private en particuliere partijen, inclusief kennisinstellingen.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen