Hoofdmenu

Verslag POP1 bijeenkomst 2 februari 2023

24-04-2023
1071 keer bekeken

De POP bijeenkomst heeft als doel om het participatie-netwerk verder op te bouwen, nieuwe inzichten, methoden en handvatten met betrekking tot participatie met elkaar te delen en om relevante onderzoeks onderwerpen te agenderen. Het thema van de bijeenkomst was: 'met oog voor verschil'.

Op 2 februari 2023 was er de eerste POP ('Participatie Onderzoek en Praktijk) bijeenkomst waar participatieprofessionals vanuit universiteiten, hogescholen, overheden, adviesbureaus en andere partijen samen kwamen voor ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaringen op het gebied van participatie. Ruim 100 deelnemers waren aanwezig. 

POP1 trapte af met een rondetafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Marije van den Berg. Zij ging in gesprek met tafelgasten Lynette Germes (Hanzehogeschool Groningen), Skadi Renooij (gemeente Amsterdam), Nanke Verloo (Universiteit van Amsterdam) en Wouter Mensink (Public Mediation). Het ging over lokaal initiatief, kritieke momenten in participatieprocessen, de rol van bestuurders en conflict.

Later in de middag konden de deelnemers uitwaaieren over workshops met onderwerpen als 'Lessen over inclusieve burgerparticipatie: verder kijken dan de toolkits', 'de Visual Problem Appraisal-methode bij stedelijke klimaatadaptatie' en 'Empowerment en participatie'. 

Het volledige verslag is hier te lezen of te downloaden. 

Speciaal voor deze POP bijeenkomst schreef de Hanzehogeschool Groningen een essay over het thema 'met oog voor verschil'.

De organisatoren denken al weer na over een vervolg ('POP2'), te houden eind 2024. Wil je meedenken? Stuur ons een berichtje via het contactformulier.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen