De ‘black-box’ van interactief beleid. Bestuurskundig onderzoek naar maken van interactief beleid

Naast het publiceren van snelstudies, handreikingen en onderzoeken, verzamelt het kennisknooppunt Participatie publicaties van anderen en maakt deze toegankelijk op een centrale plek.

Deze pagina bevat een overzicht van de publicaties van het kennisknooppunt en bevat verwijzingen naar publicaties van anderen. Wetenschappelijke artikelen zijn hier niet in opgenomen.

 
 

 


Alle documenten


Interactieve beleidsprocessen zijn niet allemaal even succesvol en de kwaliteit van deze processen is wisselend. Omdat er veel gevraagd wordt van bewoners zijn de consequenties als het mis gaat groot. De gemeenteambtenaar die dit beleid maakt is daarom van cruciale waarde om de kwaliteit van ...

Soort document

Scriptie

Jaartal

2009

Organisatie

Particulier

Thema

Overig

Beleidsterrein

Overig

Document

Auteur: Rense Bos

Samenvatting:
Interactieve beleidsprocessen zijn niet allemaal even succesvol en de kwaliteit van deze processen is wisselend. Omdat er veel gevraagd wordt van bewoners zijn de consequenties als het mis gaat groot. De gemeenteambtenaar die dit beleid maakt is daarom van cruciale waarde om de kwaliteit van interactief beleid te waarborgen. Maar terwijl er meer interactief beleid gemaakt word dan ooit tevoren in Nederland is het nog steeds niet duidelijk hoe dit gedaan wordt door gemeenteambtenaren. Interactief beleid wordt in een ‘black-box’ gemaakt. gemeenteambtenaren die opereren binnen de stabiele en politieke ‘black-box’ interactief beleid maken door te verbinden. De instrumenten waarmee interactief beleid vorm wordt gegeven worden verbonden met de onderwerpen waarvoor en de omstandigheden waaronder interactief beleid gemaakt wordt. De eigen gemeente wordt verbonden met de buitenwereld, collega’s en bewoners worden met elkaar verbonden en bewoners worden met elkaar verbonden. Door deze verbindingen wordt vertrouwen opgebouwd, nieuwe relaties aangegaan en het interactieve beleidsproces ‘ingebed’ in de eigen gemeente.

Bekijk het document (extern) 

 

Meld niet werkende link

Twitter

Cookie-instellingen