Het korte projecteffect van burgerparticipatie

Naast het publiceren van snelstudies, handreikingen en onderzoeken, verzamelt het kennisknooppunt Participatie publicaties van anderen en maakt deze toegankelijk op een centrale plek.

Deze pagina bevat een overzicht van de publicaties van het kennisknooppunt en bevat verwijzingen naar publicaties van anderen. Wetenschappelijke artikelen zijn hier niet in opgenomen.

 
 

 


Alle documenten


Het integreren van participatie in het gemeentelijk beleid lijkt in Nederland nog een vergezicht. De meeste projecten die voor burgerparticipatie in aanmerking komen zijn niet echt politiek gevoelig. Nog een kleine twee jaar en er zijn weer gemeenteraadsverkiezingen. Welke gemeenten durven het ...

Soort document

Websitepagina

Jaartal

2012

Organisatie

Bedrijf

Thema

Overig

Beleidsterrein

Overig

Document

Medium: Bijl PR

 

Samenvatting:
Het integreren van participatie in het gemeentelijk beleid lijkt in Nederland nog een vergezicht. De meeste projecten die voor burgerparticipatie in aanmerking komen zijn niet echt politiek gevoelig. Nog een kleine twee jaar en er zijn weer gemeenteraadsverkiezingen. Welke gemeenten durven het de komende tijd aan om de burgers echt mee te laten praten en denken over alles wat hun gemeente aangaat? En niet die burgers maar eens in de vier jaar de mogelijkheid te geven om te stemmen. Democratie is meer dan alleen stemmen.

Bekijk het document (extern) 

 

Meld niet werkende link

Twitter

Cookie-instellingen