Hoofdmenu

Pijn en pracht, ruimte voor de rivier van verhalen - 2021

Luisteren naar verhalen van betrokkenen bij het Ruimte voor de Rivier project Veessen-Wapenveld heeft een uniek document opgeleverd.

Soort document

Brochure
Onderzoek
Overig

Organisatie

Rijksoverheid

Thema

Communiceren
Evaluatie
Evalueren
Overig

Beleidsterrein

Gebiedsontwikkeling
Ruimtelijke ordening

Twintig deelnemers aan een leiderschapsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voerden in 2020 verdiepende gesprekken met acht betrokkenen bij het laatste Ruimte voor de Rivier project Veessen-Wapenveld.

In dit persoonlijk leiderschapsprogramma, de Community of Practice voor leidinggevenden, bekwamen leidinggevenden zich in aandachtig luisteren, het stellen van de goede vragen en het doorgronden van persoonlijke verhalen aan de hand van een methodiek uit de praktische filosofie: het kralenspel.

Wat zouden ze horen en zien als ze deze kwaliteiten inzetten om het verhaal rondom de noordtak van de IJssel, als onderdeel van Ruimte voor de Rivier, op een andere manier boven water te halen? Wat zouden mensen dan anders vertellen dan er staat geschreven in de gebruikelijke projectevaluaties of de tientallen journalistieke reportages die over dit ingrijpende programma de afgelopen decennia zijn verschenen?

En zo ging men in gesprek met bewoners en professionals die bij de aanleg van de hoogwatergeul waren betrokken. De leidinggevenden hebben de persoonlijke verhalen en de gegroeide inzichten in woorden én in beelden vertaald, waar ze professioneel bij werden begeleid. Dit is het resultaat: Pijn en pracht, ruimte voor de rivier van verhalen.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen