Hoofdmenu

Reflectiesessie over ethiek & participatie met Daan Roovers

63 keer bekeken

Begin

14-12-2020 om 09:30

Einde

14-12-2020 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens deze reflectiesessie heten de Denker des Vaderlands Daan Roovers en directeur Participatie Erik Pool je van harte welkom om stil te staan bij morele invalshoeken om je eigen ethiek verder te ontwikkelen

Op maandag 14 december tussen 9.30 en 11.00 uur heten de Denker des Vaderlands Daan Roovers en directeur Participatie Erik Pool je van harte welkom in een reflectiesessie over ‘ethiek en participatie’. 

Behalve over techniek en vakkennis moet een participatieprofessional ook beschikken over een moreel kompas. Anders is het moeilijk met overtuiging te gaan staan voor de goede aanpak, voor de positie van burgers en belanghebbenden, voor een fundamentele visie op het vak.
In de reflectiesessie ‘ethiek en participatie’ krijg je morele invalshoeken aangereikt waarmee je je eigen ethiek kunt ontwikkelen. En waarmee je kunt ontdekken welke diepere motieven en overtuigingen in jouzelf meedoen bij de professionele keuzes die je maakt.

Volgens Daan Roovers ‘is politiek te belangrijk om aan politici over te laten’. ‘Wij zijn de politiek’, is haar stelling. Dat betekent nogal wat voor het vak van de participatieprofessional. ‘Die moet zich door een bestuurder niet laten afschepen met de uitvoering van een enquête of de zoveelste inloopavond. Je moet vooraan in het proces zitten, met speelruimte voor gesprek en duidelijkheid over de manier waarop de inbreng van burgers gebruikt zal worden’. Dit was ongeveer wat Daan Roovers in StudioP zei toen het geluid even haperde. Het vormt een belangrijk vertrekpunt in haar denken over politiek, participatie en democratie. Op 14 december zal ze haar visie uiteenzetten en samen met Erik Pool de deelnemers verleiden hier kritisch over na te denken en via zelfonderzoek jezelf beter te leren kennen.

Zie het als een inspirerend begin van de nieuwe werkweek. Of als een lichtpunt in de donkere dagen van december. Denk eens op andere manier na over je vak en doe mee op 14 december.

Klik hier om je aan te melden

Cookie-instellingen