Hoofdmenu

StudioP: voorbij verkiezingen

118 keer bekeken

Begin

10-03-2021 om 16:00

Einde

10-03-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Live-uitzendingen voor en door participatieprofessionals, dat is studioP. Onder leiding van presentator Erik Pool, directeur Participatie bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, verkennen (ervarings)deskundigen de ins en outs van diverse participatieonderwerpen.

Na afleveringen over Crisisparticipatie, Inclusie en Grenzen aan Participatie, kijken we in een gezamenlijke uitzending van het kennisknooppunt Participatie  en Democratie in Actie naar burgerfora.

Binnenkort zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Maar is stemmen nog wel de manier om je stem te laten horen? Kunnen gelote burgerfora misschien de directe invloed van burgers meer versterken? De verkiezingsprogramma’s van CDA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en SGP zijn er positief over.

Politicoloog prof. dr Monique Leyenaar (Radboud Universiteit) bespreekt de do’s en don’ts van burgerfora. Politiek-kunstenaar Yuri Veerman liet op het Malieveld zien dat de verhoudingen zoek zijn: hij plaatste 10 poppen die vitale beroepen vertegenwoordigen op een sokkel: de hoogte van de sokkel geeft de beloning aan. Een protest tegen ongelijkheid. Frits Lintmeijer vroeg als Eerste Kamerlid in een motie om een landelijke visie op directe democratie. Hoe staat het daarmee? En wat is je verkiezingsstem eigenlijk nog waard als daarna via hippe participatievormen de echte keuzen worden gemaakt? Op 10 maart kijken we voorbij de verkiezingen. Kijk mee!

De uitzending is op 10 maart van 16:00 - 17:00 uur, te zien via deze link.
De uitzending is na afloop terug te kijken via deze link.

StudioP: live-uitzendingen voor en door participatieprofessionals.
Deze uitzending krijgt vorm in een bijzondere samenwerking tussen het kennisknooppunt Participatie en het
samenwerkingsprogramma Democratie in Actie (VNG, ministerie van BZK en de vijf beroeps- en belangenverenigingen voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, griffiers en raadsleden).

Cookie-instellingen