Hoofdmenu

’Dialoog op dinsdag’ over de valkuilen van participatie

07-04-2022
943 keer bekeken

In de interactieve webinars genaamd "Dialoog op dinsdag" gaan we met deskundigen in gesprek over participatie. Hierbij houden we altijd in het achterhoofd de vraag: "wat kan ik hier morgen concreet mee doen?". De Dialoog op dinsdag is op 26 april van 16:00 tot 17:00.

Plannen voor windmolens of natuurbeheer in de directe leefomgeving kunnen voor veel spanning zorgen in de lokale gemeenschap. Die spanning kan uitgroeien tot een conflict, bijvoorbeeld tussen burgers en overheden, maar ook tussen burgers onderling. Onafhankelijke conflictbemiddeling kan dan een uitkomst bieden, maar is geen garantie voor succes.

In Dialoog op dinsdag vertellen Wouter Mensink (Sociaal en Cultureel Planbureau/Public Mediation) en Marc Rijnveld (Public mediation) over verduurzamingsconflicten in de leefomgeving. Zij geven bovendien een beeld van factoren die kunnen helpen bij conflictbemiddeling en delen recente ervaringen uit het participatieproces over de totstandkoming van de Regionale Energie Strategie (2021-2022) van de gemeente Amsterdam.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen