Hoofdmenu

Stagiaire aan het woord

23-03-2023
956 keer bekeken

Julia (19), student sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam deelt met ons haar eerste stage ervaring bij het Kennisknooppunt Participatie.

“Tijdens mijn eerste stagedag wist ik nog niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik werd meteen meegenomen in een overleg. In eerste instantie vond ik het best overweldigend omdat het voor mij een nieuwe wereld was, maar al snel voelde ik mij deel van het team.

Tijdens deze stage kon ik mijn sociologische kennis goed inzetten door het uitvoeren van een literatuuronderzoek over de relatie tussen sociale cohesie en participatie. Daar ben ik zelfstandig mee bezig geweest, maar ik kon altijd vragen stellen als ik dat nodig vond.

Het Kennisknooppunt Participatie team vind ik erg sociaal, meewerkend en makkelijk aanspreekbaar. Ik was ook verbaasd over hoe flexibel mijn stage was. Ik mocht zelf mijn werkuren invullen en er waren voldoende mogelijkheden voor hybride werken. Na een paar weken werken aan mijn literatuuronderzoek merkte ik echter dat ik de praktijk een beetje miste. Al snel werd ik daarom meegenomen in de organisatie van de fietscafés waar gespreksleiders in dialoog gaan met burgers, om zo het fietsen te stimuleren onder de Nederlanders.  

De combinatie van mijn literatuuronderzoek en het werken in het veld is erg goed bevallen. Sterker nog, het bevalt zo goed dat ik mijn stage met twee maanden heb verlengt om zo te blijven meewerken aan de fietscafe’s.

Ik heb in de loop van mijn stage geleerd hoe theoretische sociologische kennis toepasbaar is in de praktijk en over het werken binnen een ministerie. Ik heb geleerd om zelfstandig te werken, maar ook om samen te werken. Ook heb ik mijn kennis over participatie verbreed.”

Stagiare Julia

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen