Hoofdmenu

Stagiaire aan het woord

27-06-2023
658 keer bekeken

Nandita (23), student bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool deelt met ons haar ervaring tijdens haar meewerk- en afstudeerstage bij de directie participatie.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik de vacature tegen voor een stagiaire communicatie binnen de directie participatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit leek mij de perfecte uitdaging waar ik kon werken aan maatschappelijke vraagstukken.

In de eerste maanden begon ik binnen twee teams van de directie participatie, maar al snel draaide ik in verschillende teams mee. Dit was een waardevolle en uitdagende ervaring.

Tijdens het meewerken bij het team Kennisknooppunt Participatie lag de focus op kennisontwikkeling en kennisoverdracht. Mijn taken waren vooral gericht op de communicatie. Hier lag mijn interesse. Ik kon mijn ideeën presenteren en samen bekeken wij welke ideeën potentie hadden en werkten deze vervolgens uit. Daarnaast werkte ik aan het opzetten en inrichten van de interne directie webpagina.

Naast de meewerktaken, heb ik onderzoek verricht naar het verbeteren van de communicatiestrategie binnen de directie participatie en voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek verricht naar hoe de directie participatie een grotere rol kan spelen bij jongerenparticipatie.

Doordat ik op een gegeven moment diverse taken uitvoerde binnen verschillende teams, werd het soms teveel voor mij. Hoewel ik het leuk vond, nam ik op een gegeven moment te veel hooi op mijn vork. Ik besloot naar mijn collega's te stappen om samen prioriteiten te stellen. Iedereen was open, behulpzaam, en blij dat ik dit tijdig aangaf. Dit heeft mij geleerd en het zelfvertrouwen gegeven om taken af te wijzen en aan te nemen en dat het niet erg is om prioriteiten te stellen.

Mijn periode bij het Kennisknooppunt Participatie heb ik als bijzonder prettig ervaren. Het is een team waarin ik graag samenwerkte, waar ruimte was om mijn stem te laten horen en waar er volop mogelijkheden waren om te leren. Er werd aandacht besteed aan teambuilding en kon met plezier mijn werk verrichten.

Ik zou studenten aanraden om hier stage te lopen. Mijn boodschap is: laat je stem horen! Dit wordt altijd gewaardeerd. Juist door het delen van je ideeën kunnen er positieve resultaten worden behaald.

Mijn tijd bij directie participatie zit erop en een nieuwe uitdaging ligt in het verschiet. Ik wil graag iedereen binnen het Kennisknooppunt Participatie en de directie participatie bedanken voor een waardevolle, leerzame en mooie stageperiode.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen