Hoofdmenu

Stage ervaring bij het Kennisknooppunt Participatie

19-09-2023
705 keer bekeken

Sterre (24), student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft, deelt met ons haar stage-ervaring bij het Kennisknooppunt Participatie.

"Ik herinner me nog goed hoe zenuwachtig ik was op mijn eerste dag van de stage. Vragen zoals of het aan mijn verwachtingen zou voldoen en of ik goed in het team zou passen, spookten door mijn hoofd. Al snel ontdekte ik dat het Kennisknooppunt Participatie een erg fijne en leerzame omgeving voor mij was.

Gedurende mijn stageperiode richtte ik me voornamelijk op het schrijven van mijn scriptie. Mijn scriptie ging over het clusteren van burgerperspectieven op basis van de keuzes die werden gemaakt in de Participatieve Waarde Evaluatie van het Nationaal Milieu Programma. Dit onderwerp was technischer dan de meeste afstudeeronderwerpen binnen het Kennisknooppunt Participatie, maar ik waardeerde het enorm dat er ruimte was om deze richting in te gaan. Ook vond ik het leuk dat ik betrokken werd bij de wekelijkse vergaderingen van het Nationaal Milieu Programma.

Naast het schrijven van mijn scriptie waren we als stagiaires ook betrokken bij de werkzaamheden van het Kennisknooppunt Participatie. Het oppakken van taken en het opdoen van praktijkervaring vond ik erg leuk. Het was ook geruststellend dat we nee konden zeggen wanneer scriptiedeadlines naderden.

Mijn positieve ervaring kwam niet alleen voort uit de werkzaamheden, maar ook uit het fantastische team. De oprechte interesse van iedereen waardeerde ik enorm en ik voelde me echt onderdeel van het team. Bovendien werd er veel gelachen, wat natuurlijk ook van groot belang is. Met een glimlach kijk ik terug op mijn stageperiode, waarin ik zowel persoonlijk als inhoudelijk enorm veel heb geleerd."

Sterre

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen