Hoofdmenu

Stage ervaring bij het Kennisknooppunt Participatie

30-04-2024
127 keer bekeken

Myrthe (20), student Sociologie aan de Erasmus Universiteit, deelt met ons haar stage-ervaring bij het Kennisknooppunt Participatie.

"Toen ik begon met het oriënteren voor een stageplek vond ik het lastig om invulling te geven aan mijn stageperiode, omdat de sociologie zoveel verschillende mogelijkheden biedt. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het werken voor de overheid en vond het belangrijk om binnen mijn stage het raakvlak van theorie en praktijk te verkennen. Al snel kwam ik een vacature tegen van het Kennisknooppunt Participatie die perfect aansloot bij mijn interesses en stageverwachtingen.

Eigenlijk voelde ik mij vanaf het eerste kennismakingsgesprek al enorm welkom en op mijn plek. Het Kennisknooppunt Participatie team is enorm enthousiast, aanspreekbaar en staat open voor ieders ideeën, of je nu al jaren in het vak zit of pas net komt kijken. Dit gaf mij als stagiair een veilig gevoel en leidde ertoe dat ik mij al snel thuis voelde.

Gedurende mijn stage heb ik aan verschillende meewerktaken gewerkt, zoals het samenvatten van scripties van afstudeerstagiairs, het verzamelen en schrijven over succesvolle praktijkvoorbeelden van participatie en het schrijven van een analyse van participatie onderzoeksthema’s van de periode 2020 en 2021. Mijn stagebegeleiders vanuit het Kennisknooppunt Participatie gaven mij veel ruimte om hier een eigen invulling aan te geven en stonden altijd klaar om mee te denken. Tijdens het begin van mijn stage vond ik het soms lastig om invulling te geven aan mijn stagetaken en was ik zoekende naar wat er precies van mij verwacht werd en of ik hieraan voldeed, maar doordat het team heel aanspreekbaar en behulpzaam is kon ik voor vragen en feedback altijd bij hen terecht.

Het was enorm leerzaam om mijn academische vaardigheden te kunnen toepassen in de praktijk en meer te weten te komen over participatie. Daarnaast heb ik ook mijn professionele vaardigheden ontwikkeld en een beter beeld gekregen van wat de sociologie in de praktijk kan betekenen. De negen weken die ik stage heb gelopen zijn voorbij gevlogen en ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn stageperiode."

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen