Hoofdmenu

Felix geïnterviewd over rechtvaardigheid en participatie

18-04-2024
61 keer bekeken

Voor het MER-nieuws van Rijkswaterstaat heeft Felix Wolf, namens het Kennisknooppunt Participatie, een kort interview gegeven over de relatie tussen participatie en rechtvaardigheid.

Rechtvaardigheid en participatie zijn nauw met elkaar verbonden. Zo wordt in een democratische samenleving rechtvaardigheid vaak opgevat als het waarborgen van eerlijkheid en gelijkheid voor iedereen. Participatie stelt individuen en groepen nog beter in staat om een stem te hebben in besluitvormingsprocessen, en zo bij te dragen aan eerlijkheid en gelijkheid. Rechtvaardigheid betekent ook inclusieve besluitvormingsprocessen. Participatie kan er voor zorgen ervoor dat de besluitvorming niet wordt gemonopoliseerd door een select groepje, maar op inclusieve wijze de belangen en zorgen van de bredere bevolking weerspiegelt.

Daarom heeft het Kennisknooppunt Participatie in 2021 een snelstudie laten schrijven over rechtvaardigheid. De snelstudie over rechtvaardigheid kun je hier downloaden. In het interview komen de verschillende vormen van rechtvaardigheid die in deze snelstudie worden beschreven ook aan de orde. Lees het hele interview/artikel.

Felix

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen