Hoofdmenu

Erik Pool

Erik Pool is sinds 1 mei 2015 directeur Participatie bij IenW en Algemeen Secretaris van het OFL. Van 2003 tot 2009 was Erik bij DG Water programmamanager Kennis, Innovatie en Strategie. Erik koos in 2003 voor het Rijk, na een gevarieerde loopbaan als journalist, voorlichter en ...

Erik Pool is sinds 1 mei 2015 directeur Participatie bij IenW en Algemeen Secretaris van het OFL. Van 2003 tot 2009 was Erik bij DG Water programmamanager Kennis, Innovatie en Strategie. Erik koos in 2003 voor het Rijk, na een gevarieerde loopbaan als journalist, voorlichter en oprichter-directeur van communicatie-adviesbureau 5D.

Parallel aan zijn ambtelijke loopbaan was Erik acht jaar Statenlid. Na zijn afscheid van de actieve politiek verdiepte Erik zich in praktische filosofie. Hij schoolde zich bij in socratische gespreksvoering, leiderschaps-ontwikkeling en ideevorming in organisaties, ter ondersteuning van zijn werk als verandermanager. Erik is schrijver van de essays over het thema Tegenspraak: ‘Weerwoord en Waarheid’ (juni 2017), ‘Liefde en leiderschap’ (september 2018) en het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’ (Uitgeverij Boom, 2014).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen