Hoofdmenu

Voorbij verkiezingen

De uitzending StudioP van 11 maart 2021 stond in het teken van 'voorbij verkiezingen'. De uitzending is opgesplitst in verschillende hoofdstukken, hiermee kan je gemakkelijk door de video navigeren. Wil voorafgaand aan het kijken van de uitzending kort lezen waar ieder van deze hoofdstukken over gaat en direct op dat punt van de video starten met kijken? Maak dan gebruik van het onderstaande overzicht.

Bekijk de uitzending op YouTube

Voor deze uitzending is er een analyse gemaakt van de standpunten rondom participatie in de verschillende partijprogramma's. De analyse is middels onderstaande knoppen te bekijken of downloaden.

Bekijk    Download  

Na een introductie van het programma neemt Erik Pool met Job Cohen de actualiteit van week 10 door. Hoe kwam participatie in het nieuws? Was daar de week voor de Tweede Kamerverkiezingen nog aandacht voor?

Bekijk dit deel van de uitzending

Lokaal zijn er allerlei experimenten waarbij gelote inwoners adviseren of zelfs besluiten over maatschappelijke kwesties. Kunnen we straks stoppen met verkiezingen, als we wat handiger zijn in het opzetten en uitvoeren van zulke instrumenten?

Erik Pool spreekt hierover met Monique Leyenaar, emeritus hoogleraar Vergelijkende Politicologie in Nijmegen.

Bekijk dit deel van de uitzending

Ook voor deze aflevering van studioP gingen we de straat op om de stem van de straat te horen. We vroegen willekeurige voorbijgangers: is het voldoende om eens in de 4 jaar uw stem laten horen?

Bekijk dit deel van de uitzending

Yuri Veerman is politiek-kunstenaar. In mei 2020 plaatste hij samen met andere kunstenaars beelden op het Haagse Malieveld, als protest tegen de grote inkomensverschillen in Nederland. Yuri Verbeek toont ons zijn beeld van politiek.

Bekijk dit deel van de uitzending

Met Job Cohen spraken we over andere vormen van democratie en burgerbetrokkenheid, bijvoorbeeld in de vorm van een G1000.

Bekijk dit deel van de uitzending

In het participatiewerk zijn wetten te onderscheiden. Deze zijn als natuurwetten. Een daarvan is de wet van de vernieuwing. Deze animatie vertelt je er meer over. Het bijbehorende werkblad vind je op deze pagina.

Bekijk dit deel van de uitzending

Cookie-instellingen